Brystoperationer

Mange kvinder får i dag lavet en brystoperation. Det mest almindelige er brystforstørrende operation og -formindskende operation. Nogle kvinder får i en og samme operation lavet et brystløft eller korrigeret for brysternes forskellige størrelse.

Hvis du har fået lavet en brystoperation, kan du have behov for ekstra støtte og vejledning i forbindelse med etablering af en amning. Min oplevelse og erfaring er, at det er vigtigt for et godt forløb, at du allerede i graviditeten har drøftet dine forventninger til amning med en jordemoder der har viden om netop dette.

Jeg tilbyder i min ammekonsultation i graviditeten denne snak og oplysning, hvor der netop tages udgangspunkt i din situation og operation. Konsultationen ender ud i en plan for, hvad der kan anbefales, og hvad det er du skal have fokus på.

Efter fødslen er det altid vigtigt, at barnet lægges hud mod hud hos dig og hyppige amninger er vigtige for mælkeproduktionen. Hvis barnet ikke viser interesse for brystet over længere tid, kan det anbefales til trods for at du er opereret i brystet at stimulere med brystpumpe.