At blive far


  • Warning: Creating default object from empty value in /var/www/jordemodercare.dk/public_html/wp-content/themes/Avada/single.php on line 99

At blive far

Jeg havde fornylig en rigtig fin oplevelse 

Jeg skulle afholde den daglige familietime og der var i stedet for flere par og børn mødt fire mænd og fire babyer op. Babyerne lå alle sødt og sov – det samme forsøgte deres mødre at gøre alene på stuerne. De var alle godt trætte efter de sidste 2 dages følelsesfulde oplevelser.

Jeg kunne jo ret hurtigt godt fornemme at den undervisning der plejede at være forberedt til denne time slet ikke ville være så aktuel. Powerpointen blev slukket og så blev der lukket op og spurgt ind til den oplevelse som disse fire nye fædre havde haft. Det var en meget anderledes snak og mindst ligeså følelsesfuld.

Det gav mig endnu engang en indsigt i, at vi har for lidt opmærksomhed på det at blive far. Vi burde have meget mere fødselsforberedelse og efterfødselssnak kun til fædre. Formiddagen og disse fire far historier inspirerede mig til at søge lidt i de sociale medier og se, hvad der er af forberedelse til “farskabet”.

Emne er langt fra udtømt. Det at få talt om alle de følelser og den nye rolle man ret pludselig stiger ind i er vigtig. Den er vigtig at få talt sammen med sin kæreste/kone, samt at kunne tale med gode venner. På den måde kommer man altid mere styrket igennem en tid fyldt med udfordringer.

January 4, 2014|At blive far, Blog|