Hindeløsning

Hindeløsning

Er du nået terminsdatoen, er du ved at være utålmodig og vil du gerne føde snart? Eller vil du gerne undgå at blive sat i gang medicinsk? Hindeløsning er et ikke medicinsk jordemoderredskab, som er blevet brugt altid.

Jeg tilbyder at løsne hinder i klinikken fra 40+0 og af mange gode grunde ikke før. Hindeløsning kan sætte gang i modningsprocessen af livmoderhalsen og sætte fødslen i gang. Du kan sammen med hindeløsning også booke tid til modningsakupunktur.

Når der udføres hindeløsning frigives der hormoner som, hvis kroppen er klar til fødsel kan skubbe til processen.

Hindeløsning foregår ved at du bliver undersøgt indvendigt gennem skeden med to fingre. Jeg fører så forsigtigt min pegefinger op gennem livmoderhalsen, hvis dette kan lade sig gøre. Derfra løsnes hinderne mellem livmoderens udmunding til livmoderhalsen og barnets hoved.

De fleste synes ikke at det er en behagelig undersøgelse. Mange mærker flere plukkeveer i tiden efter undersøgelsen, som hjælper med at få sat skub i fødslen. Andre starter deres fødsel på denne måde. Det er naturligt med lidt pletblødning efter undersøgelsen.

Der er evidens for at hindeløsning virker efter 41. uge og det kan være en mere naturlig måde at starte fødslen på fremfor at blive sat i gang medicinsk.