Hvorfor en ammerådgivende jordemoder?


  • Warning: Creating default object from empty value in /var/www/jordemodercare.dk/public_html/wp-content/themes/Avada/single.php on line 99

Hvorfor en ammerådgivende jordemoder?

Efter mange år som jordemoder, hvor jeg har arbejdet med barslende kvinder, og dermed har haft særligt fokus på ammeetablering og efterfødselsforløb, har jeg erfaret, at det er mere komplekst at få amningen og den første periode som nybagt mor og familie til at være en helt naturlig proces.

Ammekonsultation

Jeg har i ammekonsultation, hvor gravide med tidligere komplicerede ammeforløb er kommet, lyttet til beretninger, som virkelig har gjort indtryk. Jeg har fået en viden om, at det gør en stor forskel, om den nødvendige hjælp, omsorg og følelse af trykhed er tilstede i dagene og ugerne – nogle gange månederne efter fødslen. Jeg har i ammekonsultationen været med til at forberede de gravide på nye ammeforløb, og oplevet at denne forebyggelse virker. Det gør en forskel, om man får bearbejdet sin fødsel og sit tidligere dårlige ammeforløb, og det gør en forskel, om der er en sundhedsfaglig person til rådighed med faglig opdateret viden, hjælp, empati og anerkendelse, når der er behov for det i perioden efter fødslen.

Det at få mulighed for at få et roligt og rart barselsforløb, der ikke er fortravlet, med ensartet information er vigtigt og til tider altafgørende for at ammeforløbet kommer godt fra start.

Ammestart

Den seneste opdatering af viden viser, at det er indenfor de første 14 dage, at kvinder med problematisk ammestart, ophører med at amme. Årsagerne kan være mange, men med forberedelse i graviditeten i form af støtte og undervisning samt muligheden for at få ekstra støtte, hjælp og omsorg efter at man er blevet mor og forældre kan meget bekymring, frustration og ulykkelighed undgås.

Bedre barselsforløb

At blive privatpraktiserende jordemoder er i første omgang ”født” af beretninger fra ammekonsultationen og mine erfaringer fra mit jordemoderarbejde på henholdsvis familie-/barselsafsnit og barselshotel. Desuden er jeg videreuddannet som ammekonsulent IBCLC’er.

Jeg oplever, at der er et sigende behov for nærvær i processen, samt at det ikke er nemt at udøve kontinuitet og ensartet information på hospitalerne. Det er min oplevelse, at mange nybagte familier kunne hjælpes, hvis dette var tilstede udover de dage, man som ny familie er indlagt.

Samtidig viser alle studier at forebyggelse og forberedelse i graviditeten styrker en i de udfordringer man kommer til at står overfor – det giver bedre barselsforløb at have forberedt sig!

Det vil derfor glæde mig at kunne være din og jeres støtte. Jeg kan med al min erfaring, omsorg og nærvær guide og stå til rådighed hele vejen.

November 28, 2013|Blog, Jordemoder|