Ammeforberedelse 15/6, 6/7 & 19/8

Ammeforberedelse

Ammeforberedelse 1 gang max. 8-10 deltagere pr. hold

Der er ingen hospitaler i hovedstaden der i dag laver ammeforberedelse på små hold. Men det er vigtigt, fordi amning er et håndværk der skal læres. Det kræver ro, tålmodighed og viden om amning for at få det til at fungere. Og ligeså vigtigt at forberede sig til, som at gå til fødselsforberedelse. Det kommer ofte bag på mange nybagte familier, at amning kan være forbundet med så meget usikkerhed, fordi det er så svært at forestille sig, hvad der venter.

  • Ammeforberedelse hos Jordemodercare

Ammeforberedelse vil give dig/jer en bedre fornemmelse og viden på området.
Hos jordemodercare er det både en jordemoder og en kiropraktor der underviser i ammeforberedelse. Vores samarbejde omkring ammeetablering giver mening, da vi kombinerer ammekonsulentviden med alt det kiropraktorerne ved om udfordret biomekanik i mund, nakke og ryg. Er et barn udfordret der pga. fødslen skaber dette ofte problemer i ammeetablering.

Aftenen giver redskaber til at se dette så du/I hurtigt kan få hjælp og få en god start uden smerter og sår på vorterne. Aftenen giver også viden om, at håndtere denne vigtige, og ofte udfordrende start på livet som ny familie.
Amning er en essentiel start på barnets liv, men også starten på den nye identitet som familie. Selvom vi er udstyret med ”redskabet” til, at det kan fungere, har flere og flere nybagte familier massive problemer med amningen. Dette fører ofte til usikkerhed og tvivl, og i sidste ende måske dårlig trivsel hos barnet og genindlæggelse på hospital. Mange af problemerne udspringer af, at nye familier ikke har den nødvendige viden og indsigt i ammeetablering, samt det at den nødvendige støtte undervejs ikke er til rådighed.

Ammeforberedelse varer 2½ time incl. pauser fra kl 19.00-21.00. Der vil blive serveret lidt forfriskende – vådt og tørt. Ammeforberedelsen foregår i Kiropraktik i Centrum og denne aften giver en grundig indføring i:

• Hvad er værd at vide om amning?
• Hvad er de generelle anbefalinger i forhold til amning og ammeetablering?
• Hvad kan man forvente i ammeetableringsfasen? – den første amning og råmælk
• Hvad sker der på hospitalet og hvad kan du/I forvente efter hjemkomst?
• Hvad er god sutteteknik og gode ammestillinger?
• Hvad med ammelængde, barnets trivsel og søvnmønstre?
• Hvad er mandens/partnerens rolle?
• Hvad er vigtigt i forhold til at vedligeholde en amning og mælkeproduktion?
• Hvad kan være med til at forebygge komplikationer, sår og brystbetændelse?
• Hvad er biomekaniske- og mundmotoriske udfordringer?
• Hvad hjælper når der er ammeudfordringer?
• Hjælpemidler i ammeperioden – hvad har vi brug for?

Datoer:

15/6 er der ingen pladser tilbage,  6/7 er der 8 pladser tilbage, 19/8, 10 pladser tilbage,

Pris: 400 kr. pr. deltager/par for aftenen – dette inkluderer forplejning samt ”Ammejournal” til brug i tiden efter fødslen, som uddeles på kurset.
Der opkræves gebyr på 100 kr., ved afbud senere end 24 timer før kursusstart, og ved udeblivelse opkræves fuld pris. Dog ikke ved akut indlæggelse i graviditeten eller pga. fødsel.
Deltagere på kurset har mulighed for at booke modningsakupunkturbehandlinger og tilkøb af barselspakker/ammebesøg efter fødslen med 15% rabat.
Er du medlem af ”danmark” gives tilskud til kurset efter gældende regler.

Ring og book på telefon 61 33 00 02.