Laserbehandling af sårede brystvorter

Laserbehandling af sårede vorter

Jordemodercare tilbyder laserbehandling på sårede brystvorter. En behandlingsform der er ved at vinde frem i Europa blandt ammekonsulenter. I Schweitz bliver laser brugt på barselsgange og i barselsambulatorier på de offentlige hospitaler og de har rigtig gode erfaringer med dette. Herhjemme ses laser mest brugt hos fysioterapeuter, kiropraktorer og af dyrlæger.

Lasers biologiske og fysiologiske effekter er følgende:

  • Forøger vævsheling og cellevækst

Hjælper vævet med øget optagelse af næringsstoffer og hurtigere at komme af med affaldsstoffer

  • Hurtigere sårheling
  • Nedsætter udvikling af arvæv
  • Nedsætter inflammation – reducerer hævelse
  • Smertereducerende

Nedsætter nerve sensitivitet og øger niveauet af smertestillende stoffer som endorfin

  • Øger blodgennemstrømning, ved at øge produktionen af nye blodkar i det ødelagte væv derved øges ophelingen
  • Øger cellestofskiftet – dvs. at de ødelagte celler reparerer og regenererer hurtigere

 

Laser kan ikke stå alene. Det bliver vigtigt at se, hvordan barnet sutter ved brystet, om der er eventuelle biomekaniske udfordringer hos barnet. Dvs. skævheder i barnets mund, kort tungebånd og lignende. Min erfaring er at du skal behandles mellem 3-4 gange. Det er vores oplevelse ud fra det erfaringsmateriale vi allerede har på klinikken, at der er færre smerter efter 1. behandling og klar forbedring at se på vorterne allerede efter 2. behandling. Efter 3. behandling ses der tydeligt opheling af vævet på vorterne. Se eventuelt anmeldelser her.

Første konsultation tager en time incl. laserbehandling. Der vil være mulighed for, at jeg kan se en amning, give råd og vejledning med henblik på, at sårene ikke forværres. Jeg vil her kunne se om barnet evt. har suttetekniske udfordringer og rådgive/hjælpe med dette.

Da sårede vorter ofte er forbundet med stor smerte, ses brystet efter for eventuelle andre betændelses tilstande og svamp. Hvis der er brug for medicinsk behandling henvises til egen læge.

Fordi situationen er så følsom, er det er min klare oplevelse, at man som ammende mor har brug for vejledning og hjælp, da dette ellers kan være med til ammeophør. Der er oftest allerede forsøgt med alt muligt for at komme situationen til livs!

Selve laserbehandlingen foregår på klinikken, behandlingen tager ikke mere end 4 min. pr. bryst. Der er ingen bivirkninger forbundet med behandlingen. Der kan føles varme der hvor laserpennen rammer.

Både du og behandler bruger briller mens laserbehandlingen foretages. Man kan amme lige efter behandlingen er slut.

Laserpakke til sårede brystvorter:

1 x ammekonsultation af en times varighed incl. laserbehandling

2 x opfølgende konsultationer af ca. 20 min varighed med behandling af laser.

For bookning af tid til laserpakke ring da på tlf: 61330002. Se pris